Kamp 2020: coronamaatregelen

Ondanks het positieve nieuws dat het kamp kan doorgaan zal het er dit jaar wel anders uitzien dan we gewoon zijn. Daarom sommen we graag de coronamaatregelen op.

Goed om te weten:
Deze maatregelen werden opgesteld door de jeugdsector, in samenspraak met virologen. Chirojeugd Vlaanderen heeft ons geïnformeerd over hoe we ons kamp op een veilige en verantwoorde manier laten doorgaan. Die maatregelen zijn goed doordacht en afgetoetst met de Veiligheidsraad en experten, dus we willen die graag respecteren. Hopelijk  jullie ook! Zo kunnen we onze leden de nodige ademruimte geven die ze na deze crisis verdienen.

De belangrijkste maatregelen

 1. Zieke leden en leiding blijven thuis

  Wie ziek is of in de vijf dagen voor het kamp symptomen heeft – hoesten, verstopte neus, koorts, diarree, keelpijn, moeilijk ademen – blijft verplicht thuis.

  Experts hebben een lijst opgesteld met risicogroepen. Deze kan je hier vinden. Behoort je kind tot een van die risicogroepen? Dan heeft het de toestemming en een attest van een dokter nodig om mee op kamp te mogen. We rekenen op u, als ouder, om dat in orde te brengen.

  We weten dat dit strikt is, maar het is zeer belangrijk. We rekenen dus op u om dit goed op te volgen en op uw eerlijkheid. Als u uw kind meestuurt, wil dat zeggen dat u de voorwaarden erkent en respecteert.
 2. Wordt er iemand ziek op kamp?

  Als er tijdens het kamp iemand ziek wordt, volgen we het stappenplan dat daar door de jeugdsector en de overheid opgesteld is. Zieke leden moeten naar huis. We willen dus vragen om tijdens het kamp beschikbaar te zijn om, indien nodig, uw kind te komen halen.
 3. Op kamp in contactbubbels

  We delen onze Chirogroep op in 5 bubbels van maximaal 50 deelnemers. Zo’n bubbel bestaat uit zowel leden als leiding. Binnen die bubbels mag er normaal gespeeld, geslapen en gegeten worden. Tussen de verschillende bubbels is er zo weinig mogelijk contact. We eten, slapen en wassen ons op aparte momenten en reinigen contactoppervlakken tussendoor. We voorzien voldoende afstand en als het niet anders kan, dragen we mondmaskers. Handen wassen en andere hygiëne blijven belangrijk. We maken dus een soort minikampjes in ons kamp.

  Zo zullen onze bubbels eruitzien:
  – Ribbel-jongens + Ribbel-meisjes
  – Speelclub-jongens + Speelclub-meisjes
  – Kwiks + Tippers
  – Rakkers + Toppers
  – Kerels + Tiptiens
  – Aspiranten + kookploeg + VB

  OPGELET:
  Het kan zijn dat broers en zussen niet in dezelfde bubbel terechtkomen omdat ze bij hun leeftijdsgenoten ingedeeld worden. Ze zullen dan tijdens het kamp ook weinig direct contact met elkaar kunnen hebben. Voorzie dus voldoende eigen spullen per kind. Shampoo en tandpasta delen is bijvoorbeeld niet toegelaten.
 4. Extra hygiënemaatregelen

  We voorzien extra hygiënemaatregelen en ook materiaal daarvoor: zeep, reinigingsproducten, handgel, papieren handdoeken, handschoenen, .
  We vragen om voor je kind de volgende zaken mee te geven:
  – Mondmaskers (zeker voor +12-jarigen)
  – Een doos papieren zakdoeken
  – Handgel
  – Extra warme kleren (want buiten spelen = bye bye virus!)

Praktische info


Experts raden aan om na het kamp minstens een week niet in contact te komen met andere mensen, zeker niet als die mensen een risicoprofiel hebben. Ook snel wisselen tussen jeugdactiviteiten –bv. andere vakantiekampen, speelplein, enz. – wordt afgeraden. Voorzie dus best een week tussen twee activiteiten.

Het binnen brengen van de valiezen, het vertrek en de aankomst zullen allemaal per bubbel gebeuren. Meer info kan je heel binnenkort lezen in onze bivakgoepie.

Bij vragen of bezorgdheden kan je contact opnemen met de leiding of VB’s.

Bedankt voor jullie begrip en vertrouwen. We maken er een geweldig kamp van!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.