Algemeen

Chiro Schelle werd opgericht in 1944 en is sindsdien uitgegroeid tot 1 van de grootste Chirogroepen. Elke zondag (buiten in augustus) staat een gemotiveerde leidingsploeg klaar om iedereen te laten ontdekken wat Chiro is.

Waar vind je ons?

Onze uitvalsbasis zijn onze lokalen in de Ceulemansstraat 88. Deze zijn vrij goed herkenbaar door het mooie grote plein dat er naast ligt. Je kan ook een plannetje bekijken op onze contactpagina.

Wanneer kom ik naar daar?

Zondagnamiddag om twee uur speelt onze muziekkapel enkele liedjes en verzamelen we. Om vijf uur is de Chirozondag meestal ten einde. Af en toe wordt hier wel eens van afgeweken door een afdeling, daarom kijk je best eerst naar het programma.

Wie mag er allemaal naar de chiro komen?

Chiro is er voor iedereen vanaf het eerste leerjaar. Deze leeftijdsgrens is een afspraak met de andere jeugdbewegingen omdat we er van overtuigd zijn dat kinderen dan pas ten volle kunnen genieten van het groepsleven. Natuurlijk is elke leeftijd anders. Daarom komen we samen in leeftijdsgroepen: de afdelingen.

Wat moet ik aandoen?

Als je een keer komt proberen, of als je ribbel of speelclubber bent, zijn gewone speelkleren ook Chirokleren. Als je rakwi of ouder bent, vragen wij om in Chirouniform te komen. Dat is minstens een Chirobroek of -rok en een Chiro-t-shirt. Je kan dat kopen in de Banier of in het tweedehandswinkeltje van Elies Serrien (0479095314 of [email protected]).

Sinds enkele jaren hebben we ook een eigen Chiro Schelle uniform. Je kan een T-shirt, topje en trui van Chiro Schelle kopen. Waar en hoe doe je dat? Op zondag voor of na de Chiro, gewoon even je favoriete leid(st)er aanspreken en hij/zij helpt je graag verder!

Wat kost dat?

  • T-shirt: €12
  • Topje: €12
  • Kindertrui: €17
  • Volwassentrui: €27

Inschrijven

Nieuwe leden kunnen na een zondag zich inschrijven door naar onze VB’s te stappen. Zij geven je de nodige informatie.
Voor de huidige leden vragen we het lidgeld (€30) te betalen op het rekeningnummer BE72 7755 9500 7216 met de naam van je kind en zijn/haar afdeling in de mededeling.
Uiteraard komt de leiding aan het begin van het chirojaar nog langs op huisbezoek om kennis te maken en alle informatie over komend jaar mee te geven.

Waar vind ik nog meer informatie?

Op volgende pagina’s vind je meer diepgaande informatie over specifieke dingen. Je kan ook altijd contact opnemen met (groeps)leiding of VB (Volwassen Begeleiding, zij helpen de leiding om soms eens met andere ogen naar de chiro te kijken) via de contact-pagina.