Bivak

Inhoud

Vertrek en Aankomst

Aspiranten: zaterdag 20 juli 

De aspiranten vertrekken net zoals vorig jaar een dagje vroeger op kamp. Ze vertrekken op zaterdag 20 juli om 9u00 met de fiets zodat ze de 21e snel op de kampplaats zijn en mee kunnen helpen opbouwen.

Wat moeten zij zeker bijhebben 20 juli:
– matje + slaapzak (doe je slaapzak dus niet in de valies of op de camion!)
– uniform
– pet/hoed tegen de zon
– zonnecreme
– voldoende eten en drinken voor een hele dag
– fiets in goede staat
– Plakgerief, reserve binnenband die past op jouw fiets en fietsslot
– fietsbroek

Speelclub, Rakwi, Tito en Keti: zondag 21 juli

Van Speelclub tot en met Keti vertrekt iedereen op zondag 21 juli. We verwachten iedereen om 08u00 aan het Chiroplein. Vanaf Rakwi doet iedereen zijn volledige uniform aan, dat wil zeggen een Chiro T-shirt of topje, een Chiro rok of short en een Chiro trui. We vertrekken gezamelijk met de trein. De Tito’s en de Keti’s brengen wel hun fiets mee, want onderweg stappen zij af om verder te fietsen. De Tito’s komen op 31 juli samen met alle anderen met de bus terug, terwijl de Keti’s en Aspi’s terug met trein en fiets naar huis gaan.

Wat neemt iedereen zeker mee op 21 juli:

– Uniform (Rakwi, Tito, Keti) en speelkledij voor de speelclub
– Regenjas
– Lunchpakket voor ’s middags
– Vieruurtje
– Flesje water (zeker voor de fietsers is het aan te raden genoeg water mee te nemen)
– Plastiek zakje en reispilletjes

Wat nemen fietsers nog extra mee op 21 juli:

– Identiteitskaart
– Plakgerief, reserve binnenband die past op jouw fiets en fietsslot
– pet/hoed tegen de zon
– zonnecreme
– fietsbroek
– fiets in goede staat

Ribbels: dinsdag 23 juli 

De ribbels vertrekken twee dagen later op kamp, namelijk op dinsdag 23 juli. Zij gaan met de bus en verzamelen om 10u00 aan het Chiroplein.

Wat nemen de ribbels mee op 23 juli:

– Speelkleren
– Regenjas
– Rugzakje met koek en flesje water
– Persoonlijke medicatie
– ISI+ kaart en/of identiteitskaart

Aankomst: woensdag 31 juli 

Op woensdag 31 juli komen we allemaal terug naar huis. Keti’s en Aspi’s komen met de fiets en nemen onderweg en adempauze op de trein, alle anderen komen met de bus naar huis. Om 13:30 is er een café op het plein waar dat je gezellig iets kan drinken terwijl je wacht op je kapoen.

De bussen worden tussen 14u00 en 15u00 in Schelle verwacht. Dat kan een beetje vroeger of een beetje later zijn, dat hangt af van het verkeer onderweg. Op het krijtbord aan de Chirolokalen zal op 31 juli zelf een richt uur opgeschreven worden. Je houdt ook best de site of facebook in het oog voor meer up-to-date informatie op het moment zelf.

Om grote chaos aan de lokalen te voorkomen, willen we graag enkele afspraken maken rond de aankomst. Bij aankomst zullen de leden per afdeling in een kring gaan staan op het plein. De ouders kunnen hun dochter/zoon aan de kring komen halen om daarna samen de valiezen op te pikken.

De fietsers verwachten we in de loop van de late namiddag tot avond terug. Hun valiezen kunnen wel al opgehaald worden van zodra de bussen aangekomen zijn.

Valiezen

Op vrijdag 19 juli brengt iedereen zijn valies naar de Chirolokalen. Daar zal de leiding al een heel deel van de valiezen in de camion laden. De afdelingen die een veldbed moeten meenemen op kamp, brengen dat ook mee op 19 juli. Breng ook je persoonlijke medicatie mee, je kan die afgeven bij de verpleegsters (moekes) die meegaan op kamp. We verwachten jullie tussen 18u en 20u. Er is ook een luizencontrole om te voorkomen dat er luizen meegaan op kamp. Controleer zeker de dag voor het kamp je kind zelf ook nog eens.

Wat breng je mee op 19 juli:

– Valies
– Veldbed
– Persoonlijke medicatie (niet voor Ribbels, zij brengen die mee op 23 juli)
– ISI+ kaart of identiteitskaart (enkel voor Speelclub en Rakwi)

Zorg ervoor dat je niet te veel in je valies steekt, zo is er nog wat plaats over voor een leuk aandenken of een favo-steen mee naar huis te nemen. Ook vragen we om geen zakken of slaapzakken aan je valies te binden. Dat maakt het voor de leiding veel moeilijker om de camion vlot in te laden.

TIP: Pak samen met je zoon of dochter de valies in. Zo weten zij waar ze alles kunnen vinden. Zeker voor de jongste afdelingen is dat erg handig, al kan het voor sommige aspiranten ook nuttig zijn. Voor de kleinste kan je ook voor elke dag een kledingpakketje maken, zo weten ze elke dag wat ze moeten aandoen.

Wat er juist allemaal in de valies moet, vind je in de kampgoepie.

De Kampplaats

Dit jaar gaan we op kamp naar Westouter. Kaartjes en brieven kan je versturen naar volgend adres:

Hoeve Heyman
Naam + Afdeling
Chiro Schelle
Boeschepestraat 8
8954 Westouter

Dit adres dient enkel als postadres en is dus zeker geen bezoekadres!

Daarnaast vragen we om geen postpakketten op te sturen. Postpakketten die toch toekomen zullen door de leiding en VB worden bijgehouden tot het einde van het kamp. Dit doen we om te vermijden dat sommige kinderen massa’s snoep en knuffelberen krijgen via de post en andere kinderen zich tevreden moeten stellen met een brief, wat eigenlijk nog steeds het beste is.

Ons bereiken?

Bij dringende gevallen kan u één van de vb’tjes bellen.

 • Nele: 0486 72 82 90
 • Maarten: 0486 83 54 67

Het spreekt voor zich dat dit enkel voor zeer dringende gevallen is. Wil je toch wat bijblijven wat er op kamp gebeurt? Dan hou je best onze website in de gaten. Hierop houden we een online dagboek bij, waarop regelmatig iets wordt geplaatst. Ook op onze Facebook kan je onze verhalen volgen.

Het Kampthema

Dit jaar trekken we naar warme oorden. Meer over het kampthema wordt later nog bekend gemaakt.

Met de fiets of met de trein?

Met de fiets

Tito’s en Keti’s vertrekken met de trein op kamp. Onderweg stappen zij ergens af om verder te fietsen naar de kampplaats. Aspiranten vertrekken al op 20 juli en gaan met de fiets. Zowel de Keti’s als de Aspi’s komen met de fiets terug en nemen daarbij wat adempauze op de trein. Tito’s komen samen met de anderen terug met de bus.

Het is erg belangrijk dat iedereen een degelijke fiets meeneemt op kamp. We moeten een 140 km fietsen, zorg ervoor dat je fiets dat aankan en dat ook jij zelf dat aankan. Iedereen moet zeker een eigen slot, reserve binnenband en plakgerief meenemen.

Er worden eind juni fietsencontroles voorzien tijdens Chirozondagen. Meer info hierover volgt zeker nog. Kijk zeker zelf nog eens na of je fiets voldoet aan volgende vereisten:

– Werkend voor- en achterlicht
– Werkende remmen
– Opgepompte banden
– Geen slijtage op de buitenbanden
– Gesmeerde ketting

Met de trein of met de bus

Speelclub en Rakwi’s gaan met de trein op kamp. Zij vertrekken gelijk met de fietsers en zullen dus iets eerder aankomen. Op 31 juli zullen zij terugkeren met de bus.

De Ribbels vertrekken 23 juli pas. Zij vertrekken om 10u00 aan de Chirolokalen met de bus, waar hun leiding hen zal opwachten. Samen met de rest keren zij op 31 juli terug met de bus.

Een dag op kamp

De meeste dagen op kamp verlopen volgens het volgend dagverloop:

 • 7u45: Iedereen wordt gewekt met een rustig ochtendcd’tje.
 • 8u15: De muziekkapel speelt zijn eerste noten, we verzamelen voor de opening en bekijken het eerste toneeltje van de dag. Hierna zetten we ons aan tafel voor het ontbijt.
 • 8u30: We eten ons buikje vol, doen de afwas en de dagelijkse diensten (elke afdeling heeft zijn taak om de kampplaats op orde te houden).
 • 10u00: We beginnen ons eerste spel.
 • 11u50: Handenwas, opening en middageten.
 • 13u00: We platterusten met op de achtergrond ons eigen kampradio; CRFM.
 • 14u00: Tijd voor spel 2.
 • 16u00: Snel een vieruurtje eten en spel 3 begint.
 • 17u50: Handenwas, opening (met het tweede toneeltje) en avondmaal.
 • 19u30: De dag begint om zijn einde te lopen, dus tijd voor een laatste spel.
 • 20u30: Slapenstijd voor de ribbels.
 • 20u45; Ook de speelclub kruipt in bed.
 • 21u00: Tijd om de rakwi’s in hun tram te steken.
 • 21u30: De tito’s sluiten hun oogjes.
 • 22u00: Keti’s en aspi’s starten met hun lavertje want ze hadden nog een plaatsje in hun buik.
 • 22u30: Alle leiding bij elkaar, gezellig in het leidingskot om nog wat te vergaderen. Stilletjesaan gaan de keti’s hun tandjes poetsen en richting hun tent…
 • 23u00: De keti’s hebben eindelijk hun tent bereikt en het zandmannetje hen ook.
 • 00u30: De Aspiranten zijn volledig uitgeput en vallen als een blok in slaap.

Na het kamp

Verloren voorwerpen

Hoogstwaarschijnlijk zal je kleine spruit of je grote spetter wel iets kwijt spelen op kamp. Daarom hangen wij alle verloren voorwerpen uit op zaterdag 10 augustus tussen 13u en 16u. Op 1 september tijdens de overgangen worden de verloren voorwerpen nog een laatste keer getoond. De overgebleven kledij gaat daarna naar spullenhulp.

Overgangen

Op zondag 1 september gaat het nieuwe Chirojaar van start. We nemen afscheid van onze oude afdeling en sommigen gaan over naar een nieuwe afdeling. Je ontdekt ook wie je nieuwe leiding wordt!

Vriendjesdag

Op zondag 15 september is het vriendjesdag. Dan mag iedereen die de Chiro wil leren kennen komen meespelen tussen 14u en 17u. Zit je al in de Chiro? Breng dan zeker je vrienden/klein broers en zussen mee! Een vieruurtje wordt door de leiding voorzien.

Alles nog eens nalezen?

Wil je alles nog eens nalezen? Bekijk binnenkort dan zeker de kampgoepie!