Bivak

Inhoud

Corona

Het kamp zal anders zijn dan andere jaren. We hebben heel wat veiligheidsmaatregelen moeten treffen om op kamp te mogen gaan. Je kan alles hierover lezen op deze pagina.

Vertrek en Aankomst

Aspiranten: maandag 20 juli 

De aspiranten vertrekken net zoals vorig jaar een dagje vroeger op kamp. Ze vertrekken op zaterdag 20 juli met de fiets zodat ze de 21e snel op de kampplaats zijn en mee kunnen helpen opbouwen. Meer info volgt!

Wat moeten zij zeker bijhebben 20 juli:
– matje + slaapzak (doe je slaapzak dus niet in de valies of op de camion!)
– uniform
– pet/hoed tegen de zon
– zonnecreme
– voldoende eten en drinken voor een hele dag
– fiets in goede staat
– Plakgerief, reserve binnenband die past op jouw fiets en fietsslot
– fietsbroek

Speelclub, Rakwi, Tito en Keti: dinsdag 21 juli

Van Speelclub tot en met Keti vertrekt iedereen op dinsdag 21 juli. De keti’s fietsen volledig naar de kampplaats. De tito’s fietsen dit jaar NIET mee. De fietsen van de tito’s zullen naar de kampplaats gebracht worden. De leiding geeft hierover nog extra info.

Het vertrek zal anders verlopen dan normaal.

 • Keti’s vertrekken 21 juli om 9 uur ‘s ochtends met de fiets op de Chiro.
 • Kwiks en tippers: samenkomst in de chiro om 11u. Ze voorzien een lunchpakket.
 • Rakkers en toppers: samenkomst in de chiro om 12u. Ze voorzien een lunchpakket.
 • Speelclub: samenkomst in de chiro om 13u30. Bagage meebrengen. Ze moeten geen veldbed meebrengen en alles moet in een sportzak. Geen grote, harde valiezen Hun bagage moet namelijk onder hun bed.

Vanaf Rakwi doet iedereen zijn volledige uniform aan, dat wil zeggen een Chiro T-shirt of topje, een Chiro rok of short en een Chiro trui.

Wat neemt iedereen zeker mee op 21 juli:

– Uniform (Rakwi, Tito, Keti) en speelkledij voor de speelclub
– Regenjas
– Lunchpakket voor ’s middags
– Vieruurtje
– Flesje water (zeker voor de fietsers is het aan te raden genoeg water mee te nemen)
– Plastiek zakje en reispilletjes

Wat nemen fietsers nog extra mee op 21 juli:

– Identiteitskaart
– Plakgerief, reserve binnenband die past op jouw fiets en fietsslot
– pet/hoed tegen de zon
– zonnecreme
– fietsbroek
– fiets in goede staat

Ribbels: zondag 26 juli 

De Ribbels vertrekken vijf dagen later op kamp, namelijk op zondag 26 juli. Zij gaan met de bus en verzamelen om 13u30 aan het Chiroplein. Ze moeten geen veldbed meebrengen en al hun bagage moet in een sportzak. Geen grote, harde valiezen. Hun bagage moet namelijk onder hun bed.

Wat nemen de ribbels mee op 26 juli:

– Speelkleren
– Regenjas
– Rugzakje met koek en flesje water
– Persoonlijke medicatie
– ISI+ kaart en/of identiteitskaart

Aankomst speelclub: zondag 26 juli 

De bus van de speelcub wordt verwacht rond 12u. Dat kan een beetje vroeger of een beetje later zijn, dat hangt af van het verkeer onderweg. Je moet je kind gaan halen aan de Chiro. De bus zet de leden af aan de sporthal en rijdt vervolgens door naar de Chiro om de valiezen af te zetten. De leden wandelen samen met hun leiding naar de Chiro. Op het krijtbord aan de Chirolokalen zal op 26 juli zelf een richtuur opgeschreven worden. Je houdt ook best de site of facebook in het oog voor meer up-to-date informatie op het moment zelf.

Aankomst: vrijdag 31 juli

Op vrijdag 31 juli komen de ribbels, rakwi’s, tito’s, keti’s en aspi’s terug naar huis. Keti’s en Aspi’s komen met de fiets naar huis, alle anderen komen met de bus naar huis.

 • Ribbels: aankomst sporthal voorzien om 11u30.
 • Rakkers en toppers: aankomst sporthal voorzien om 12u30.
 • Kwiks en tippers: aankomst sporthal voorzien om 13u30.

Je moet je kind gaan halen aan de Chiro. De bus zet de leden af aan de sporthal en rijdt vervolgens door naar de Chiro om de valiezen af te zetten. De leden wandelen samen met hun leiding naar de Chiro.

De busuren kunnen schommelen, dat hangt af van het verkeer onderweg. Op het krijtbord aan de Chirolokalen zal op 31 juli zelf een richtuur opgeschreven worden. Je houdt ook best de site of facebook in het oog voor meer up-to-date informatie op het moment zelf.

De fietsers verwachten we in de loop van de late namiddag tot avond terug. Hun valiezen kunnen wel al opgehaald worden van zodra de bussen aangekomen zijn.

Valiezen

Op zondag 19 juli brengt iedereen zijn valies naar de Chirolokalen. Daar zal de leiding alle valiezen in de camion laden. Ook je veldbed breng je mee op 19 juli. Breng ook je persoonlijke medicatie mee, je kan die afgeven bij het verpleegteam. Om het valiezen binnenbrengen vlot te laten verlopen, zonder dat verschillende bubbels elkaar in de weg lopen zullen er tijdsloten worden voorzien. Ouders met kinderen in verschillende bubbels mogen 1 tijdslot kiezen om alle bagage van hun kind binnen te brengen of komen meerdere keren naar de lokalen. Hieronder vinden jullie de tijdsplanning.

 • Bubbel Aspiranten: 10u -11u30
 • Bubbel Ketis 12u – 13u30
 • Bubbel Kwiks/tippers 14u-15u30
 • Bubbel rakkers/toppers 16u – 17u30
 • Ribbels en speelclub brengen hun sportzak mee tijdens het vertrek. (geen harde valies)

Medicatie van speelclub kan op 19 juli tussen 18u – 19u binnen gebracht worden bij Mauro of Chiara. Medicatie van ribbels wordt beste meegomen 26 juli maar indien je vragen hebt of iets willen melden aan de Moekes, kunnen ze ook een afspraak kunnen maken op 19 juli Hiervoor mailen ouders van speelclub of ribbels best eerst met Mauro. ([email protected] gmail.com)

Wat breng je mee op 19 juli:

– Valies
– Veldbed
– Persoonlijke medicatie (niet voor Ribbels, zij brengen die mee op 26 juli)
– ISI+ kaart of identiteitskaart (enkel voor Speelclub en Rakwi)

Zorg ervoor dat je niet te veel in je valies steekt, zo is er nog wat plaats over voor een leuk aandenken of een favo-steen mee naar huis te nemen. Ook vragen we om geen zakken of slaapzakken aan je valies te binden. Dat maakt het voor de leiding veel moeilijker om de camion vlot in te laden.

TIP: Pak samen met je zoon of dochter de valies in. Zo weten zij waar ze alles kunnen vinden. Zeker voor de jongste afdelingen is dat erg handig, al kan het voor sommige aspiranten ook nuttig zijn. Voor de kleinste kan je ook voor elke dag een kledingpakketje maken, zo weten ze elke dag wat ze moeten aandoen.

Wat er juist allemaal in de valies moet, vind je in de kampgoepie.

De Kampplaats

Dit jaar gaan we op kamp naar Opoeteren. Kaartjes en brieven kan je versturen naar volgend adres:

SSD Opoeteren VZW
Naam + Afdeling
Chiro Schelle
Dorpheideweg 2
3680 Opoeteren

Dit adres dient enkel als postadres en is dus zeker geen bezoekadres!

Daarnaast vragen we om geen postpakketten op te sturen. Postpakketten die toch toekomen zullen door de leiding en VB worden bijgehouden tot het einde van het kamp. Dit doen we om te vermijden dat sommige kinderen massa’s snoep en knuffelberen krijgen via de post en andere kinderen zich tevreden moeten stellen met een brief, wat eigenlijk nog steeds het beste is.

Ons bereiken?

Bij dringende gevallen kan u één van de vb’tjes bellen.

 • Sofie: 0496 99 36 80
 • Maarten: 0486 83 54 67

Het spreekt voor zich dat dit enkel voor zeer dringende gevallen is. Wil je toch wat bijblijven wat er op kamp gebeurt? Dan hou je best onze website in de gaten. Hierop houden we een online dagboek bij, waarop regelmatig iets wordt geplaatst. Ook op onze Facebook kan je onze verhalen volgen.

Het Kampthema

Dit jaar staat alles in het teken van Aladdin. Het zullen geen toneeltjes zijn zoals we gewoon zijn. Wat wel is kan je ontdekken op kamp.

Met de fiets of met de bus?

Met de fiets

Keti’s en Aspi’s vertrekken met de fiets op kamp. Aspiranten vertrekken al op 20 juli en de Keti’s op 21 juli. Zowel de Keti’s als de Aspi’s komen met de fiets terug. Tito’s vertrekken en komen terug met de bus, maar hun fietsen worden wel naar de kampplaats gebracht. Meer info volgt hierover nog.

Het is erg belangrijk dat iedereen een degelijke fiets meeneemt op kamp. We moeten een 140 km fietsen, zorg ervoor dat je fiets dat aankan en dat ook jij zelf dat aankan. Iedereen moet zeker een eigen slot, reserve binnenband en plakgerief meenemen.

Kijk zeker zelf nog eens na of je fiets voldoet aan volgende vereisten:

– Werkend voor- en achterlicht
– Werkende remmen
– Opgepompte banden
– Geen slijtage op de buitenbanden
– Gesmeerde ketting

Met de bus

Ribbels, Speelclub, Rakwi’s en Tito’s gaan met de bus op kamp. Dit jaar zal iedereen op andere tijdstippen en per bubbel met de bus gaan. Meer info kan je hierboven lezen.

Een dag op kamp

De meeste dagen op kamp verlopen volgens het volgend dagverloop:

 • 7u45: Iedereen wordt gewekt met een rustig ochtendcd’tje.
 • 8u15: We verzamelen per bubbel voor de opening en bekijken. Hierna zetten we ons aan tafel voor het ontbijt.
 • 8u30: We eten ons buikje vol, doen de afwas en de dagelijkse diensten (elke afdeling heeft zijn taak om de kampplaats op orde te houden).
 • 10u00: We beginnen ons eerste spel.
 • 11u50: Handenwas, opening en middageten.
 • 13u00: We platterusten met op de achtergrond ons eigen kampradio; CRFM.
 • 14u00: Tijd voor spel 2.
 • 16u00: Snel een vieruurtje eten en spel 3 begint.
 • 17u50: Handenwas, opening en avondmaal.
 • 19u30: De dag begint om zijn einde te lopen, dus tijd voor een laatste spel.
 • 20u30: Slapenstijd voor de ribbels.
 • 20u45; Ook de speelclub kruipt in bed.
 • 21u00: Tijd om de rakwi’s in hun tram te steken.
 • 21u30: De tito’s sluiten hun oogjes.
 • 22u00: Keti’s en aspi’s starten met hun lavertje want ze hadden nog een plaatsje in hun buik.
 • 22u30: Alle leiding bij elkaar, gezellig in het leidingskot om nog wat te vergaderen. Stilletjesaan gaan de keti’s hun tandjes poetsen en richting hun tent…
 • 23u00: De keti’s hebben eindelijk hun tent bereikt en het zandmannetje hen ook.
 • 00u30: De Aspiranten zijn volledig uitgeput en vallen als een blok in slaap.

Na het kamp

Verloren voorwerpen

Hoogstwaarschijnlijk zal je kleine spruit of je grote spetter wel iets kwijt spelen op kamp. Daarom hangen wij alle verloren voorwerpen uit op de eerste chirozondag.

Overgangen

Op zondag 6 september gaat het nieuwe Chirojaar van start. We nemen afscheid van onze oude afdeling en sommigen gaan over naar een nieuwe afdeling. Je ontdekt ook wie je nieuwe leiding wordt!

Alles nog eens nalezen?

Wil je alles nog eens nalezen? Bekijk dan zeker de kampgoepie!