Bivak

Inhoud

Vertrek en Aankomst

Aspiranten: donderdag 20 juli 

De aspiranten vertrekken dit jaar een dagje vroeger dan normaal op kamp. Zij vertrekken op donderdag 20 juli om 9u00 met de fiets.

Wat moeten zij zeker bijhebben 20 juli:
– matje + slaapzak (doe je slaapzak dus niet in de valies of op de camion!)
– uniform
– pet/hoed tegen de zon
– zonnecreme
– voldoende eten en drinken voor een hele dag
– fiets in goede staat
– plakgerief en reserveband
– fietsbroek

Speelclub, rakwi, tito en keti: vrijdag 21 juli

Van speelclub tot en met keti vertrekt iedereen op vrijdag 21 juli. We verwachten iedereen om 9u00 aan het Chiroplein. Vanaf rakwi doet iedereen zijn volledige uniform aan, dat wil zeggen een Chiro T-shirt of topje, een Chiro rok of short en een Chiro trui. Speelclub, rakwi en tito vertrekken met de bus. De Tito’s brengen wel hun fiets mee, want in de helft van de weg gaan zij fietsen. Zij komen op 31 juli met de bus terug mee naar huis. Keti’s fietsen de hele weg, heen en terug.

Wat neemt iedereen zeker mee op 21 juli:

– Uniform (rakwi, tito, keti) en speelkledij voor de speelclub
– Regenjas
– Lunchpakket voor ’s middags
– Vieruurtje
– Flesje water (zeker de fietsers moeten voldoende water meenemen, minstens 1L per persoon)
– Identiteitskaart (enkel voor tito’s en keti’s)
– Plastiek zakje en reispilletjes
– Plakgerief, reserve binnenband die past op jouw fiets en slot voor de fietsers

Ribbels: zondag 23 juli 

De ribbels vertrekken twee dagen later op kamp, namelijk op zondag 23 juli. Zij gaan met de bus en verzamelen om 10u00 aan het Chiroplein.

Wat nemen de ribbels mee op 23 juli:

– Speelkleren
– Regenjas
– Rugzakje met koek en flesje water
– Persoonlijke medicatie
– ISI+ kaart en/of identiteitskaart

Aankomst: maandag 31 juli 

Op maandag 31 juli komen we allemaal terug naar huis. Keti’s en aspi’s komen met de fiets, alle anderen komen met de bus naar huis.

De bussen worden rond 13u00 in Schelle verwacht. Dat kan een beetje vroeger of een beetje later zijn, dat hangt af van het verkeer onderweg. Op het krijtbord aan de Chirolokalen zal op 31 juli zelf een richtuur opgeschreven worden. Je houdt ook best de site in het oog voor meer up to date informatie op het moment zelf.

Om grote chaos aan de lokalen te voorkomen, willen we graag enkele afspraken maken rond de aankomst. Bij aankomst zullen de leden per afdeling in een kring gaan staan op het plein. De ouders kunnen hun dochter/zoon aan de kring komen halen om daarna samen de valiezen op te pikken.

De fietsers verwachten we in de loop van de late namiddag tot avond terug. Hun valiezen kunnen wel al opgehaald worden van zodra de bussen aangekomen zijn.

Valiezen

Op woensdag 19 juli brengt iedereen zijn valies naar de Chirolokalen. Daar zal de leiding al een heel deel van de valiezen in de camion laden. De afdelingen die een veldbed moeten meenemen op kamp, brengen dat ook mee op 19 juli. Breng ook je persoonlijke medicatie mee, je kan die afgeven bij de verpleegsters die meegaan op kamp. We verwachten jullie tussen 19u en 20u.

Wat breng je mee op 19 juli:

– Valies
– Veldbed (iedereen behalve ribbels)
– Persoonlijke medicatie (niet voor ribbels, zij brengen die mee op 23 juli)
– ISI+ kaart of identiteitskaart (enkel voor speelclub en rakwi)

Zorg ervoor dat je niet te veel in je valies steekt. Ook vragen we om geen zakken of slaapzakken aan je valies te binden. Dat maakt het voor de leiding veel moeilijker om de camion vlot in te laden.
TIP: Pak samen met je zoon of dochter de valies in. Zo weten zij waar ze alles kunnen vinden. Zeker voor ribbels en speelclub is dat erg handig, al kan het voor sommige aspiranten ook nuttig zijn.

Wat er juist allemaal in de valies moet, vind je in de kampgoepie.

De Kampplaats

Dit jaar gaan we op kamp naar  Zutendaal. Kaartjes en brieven kan je versturen naar volgend adres:

Delvenhof
Naam + afdeling
Chiro Schelle
Rietweg 41
3950 BOCHOLT

Dit adres dient enkel als postadres en is dus zeker geen bezoekadres!

Postpakketten

We vragen expliciet om geen postpakketten op te sturen! Postpakketten die toekomen zullen door de leiding en VB worden bijgehouden. Dit doen we om te vermijden dat sommige kinderen massa’s snoep en knuffelberen krijgen via de post en andere kinderen tevreden moeten zijn met een brief (wat eigenlijk nog steeds het beste is… ). Dit heeft ons in het verleden al vele traantjes van lidjes bezorgd en daarom hebben we beslist dit op deze manier te regelen.

Ons bereiken?

Bij dringende gevallen kan u één van de vb’tjes bellen.

 • Nele: 0486 72 82 90
 • Maarten: 0486 83 54 67

Het spreekt voor zich dat dit enkel voor zeer dringende gevallen is. Geen nieuws is goed nieuws.

Het Kampthema

Het kampthema is dit jaar ‘De wereld rond in 10 dagen’. We mogen nog niet veel concreets vertellen, maar we denken vast wel dat je kan vermoeden over wat het zal gaan!

Met de fiets of met de bus?

Met de fiets

Keti’s en Aspi’s gaan op kamp met de fiets. Zij fietsen heen en terug. Tito’s vertrekken met de bus en worden in de helft van de tocht afgezet om dan verder te fietsen. Zij komen terug met de bus.

Het is erg belangrijk dat iedereen een degelijke fiets meeneemt op kamp. We moeten ongeveer een 120 km fietsen, zorg ervoor dat je fiets dat aankan en dat ook jij zelf dat aankan. Iedereen moet zeker een eigen slot, reserve binnenband en plakgerief meenemen.

Er zijn geen fietsencontroles voorzien  dit jaar. Je kan dan met je fiets naar de Chiro komen om hem te laten nakijken door je eigen leiding indien zij dit voorzien hebben. Toch niet helemaal zeker? Probeer je fiets dan zelf te laten nakijken door een fietsenmaker of iemand die er in elk geval iets van kent!

Enkele aandachtspunten:

– Werkend voor- en achterlicht
– Werkende remmen
– Opgeblazen banden
– Geen slijtage op de buitenbanden
– Gesmeerde ketting

Met de bus

Ribbels, speelclub en rakwi’s gaan met de bus op kamp. De speelclub en de rakwi’s vertrekken gelijk met de fietsers en zullen dus iets eerder aankomen.

De ribbels vertrekken 23 juli pas. Zij vertrekken om 10u00 aan de chirolokalen, waar hun leiding hen zal opwachten.

Een dag op kamp

De meeste dagen op kamp verlopen volgens het volgend dagverloop:

 • 7u45: Iedereen wordt gewekt met een rustig ochtendcd’tje.
 • 8u15: De muziekkapel speelt zijn eerste noten, we verzamelen voor de opening en bekijken het eerste toneeltje van de dag. Hierna zetten We ons aan tafel voor het ontbijt.
 • 8u30: We eten ons buikje vol, doen de afwas en de dagelijkse diensten (elke afdeling heeft zijn taak om de kampplaats op orde te houden).
 • 10u00: We beginnen ons eerste spel.
 • 11u50: Handenwas, opening en middageten.
 • 13u00: We platterusten met op de achtergrond ons eigen kampradio; CRFM.
 • 14u00: Tijd voor spel 2.
 • 16u00: Vieruurtje en spel 3.
 • 17u50: Handenwas, opening (met het tweede toneeltje) en avondmaal.
 • 19u30: De dag begint om zijn einde te lopen, dus tijd voor een laatste spel.
 • 20u30: Slapenstijd voor de ribbels.
 • 20u45; Ook de speelclub kruipt in bed.
 • 21u00: Tijd om de rakwi’s in hun tram te steken.
 • 21u30: De tito’s sluiten hun oogjes.
 • 22u00: Keti’s en aspi’s starten met hun lavertje want ze hadden nog een plaatsje in hun buik.
 • 22u30: Alle leiding bij elkaar, gezellig in het leidingskot om nog wat te vergaderen. Stilletjesaan gaan de keti’s hun tandjes poetsen en richting hun tent…
 • 23u00: De keti’s hebben eindelijk hun tent bereikt en het zandmannetje hen ook.
 • 00u30: De Aspiranten zijn volledig uitgeput en vallen als een blok in slaap.

Na het kamp

Verloren voorwerpen

Hoogstwaarschijnlijk zal je kleine spruit of je grote spetter wel iets kwijt spelen op kamp. Daarom hangen wij alle verloren voorwerpen uit op zaterdag 5 augustus tussen 13u en 16u, maar ook op zondag 6 augustus en zondag 12 augustus tussen 14h en 17h. Op 3 september tijdens de overgangen worden de verloren voorwerpen ook nog eens getoond. De overgebleven kledij gaat daarna naar spullenhulp.

Overgangen

Op zondag 3 september gaat het nieuwe Chirojaar van start. We nemen afscheid van onze oude afdeling en sommigen gaan over naar een nieuwe afdeling. Je ontdekt ook wie je nieuwe leiding wordt!

Vriendjesdag

Zondag 17 september is het vriendjesdag. Dan mag iedereen die de Chiro wil leren kennen komen meespelen tussen 14u en 17u. Zit je al in de Chiro? Breng dan zeker je vrienden/klein broers en zussen mee! Een vieruurtje wordt door de leiding voorzien.

Alles nog eens nalezen?

Wil je alles nog eens nalezen? Download dan onze kampgoepie op onderstaande pagina!
(Beschikbaar in juli)
Downloads