Jaarthema

2017-2018: Iedereen Chironaut!

Chironaut, zn., mv.  (-en), m/v/x, Iemand die kan en durft spelen (1.) los van letterlijke en figuurlijke grenzen (2.) met een grote dosis fantasie en creativiteit.

Als echte Chironauten willen we extra hard genieten onze vrijheid van spel, van grenzen en van creativiteit. Waar kan je als Miss of Mister Klodder de verkiezingen winnen? Waar doe je een te-gek konijnenspel of doe je een dagje achterstevoren?! Waar trek je verder dan het lokaal en ontdekken we samen de wijde wereld? Waar is spelen vrij zijn zonder strenge regels of afbakeningen?! Op de Chiro natuurlijk!

6 Uitdagingen, 6 medailles

Lumia

1. Lumia

Samen verkennen we niet alleen onze eigen Chiro, we durven ook de enge grenzen te doorbreken. Een spel in het bos of misschien zelfs met de Scouts of ergens spelen waar je nog nooit bent geweest?! Geen enkel idee dat te gek is!

 Speelverzet

2. Het Speelverzet

Kinderen en jongeren willen ruimte en plek om te spelen. In speelbossen, in het dorpscentrum, in de speeltuin, op de straat, in de stad en nog liefst zonder ons bezig te houden met overtollige regels of grenzen. We verzetten ons dan ook samen tegen speelgrenzen onder Het Speelverzet!

Inversia

3. Inversia

!tein teh si kjilieom oz ,kop n’z po snee sella tez fo nerovetsrethca ,dreekegmo rekkel snee teh eoD

4. Tora 

We bouwen of knutselen gewoon voor het plezier. Niet alles wat we maken heeft een praktisch doel nodig. Spelen is toch ook belangrijker dan winnen?

5. Ballemmerstoel 

Spelen doen we met onze knotsgekke fantasie. Laat je volledig gaan in je creativiteit en speel de leukste, grappigste, gekste en tofste spelen. Misschien wordt het kegelspel of rode spel wel jouw favoriete Chiroactiviteit.

6. Miss en Mister Klodder 

En vooral: durf je vuil te maken en wees niet bang van een bluts of blauwe plek. Denk maar aan plastiekschuiven met water, zeep en verf of pleinspelletjes waar je nog bij kan nagenieten door je verse moddermasker! Wist je trouwens dat we dit jaar op de 2e plaats kwamen bij de grote Miss en Mister Klodder verkiezingen van de Chiro?!

Iedereen Chironaut!

Wil je meer weten over het jaarthema? Dan kan je hier kijken op de website van de Chiro.